Kaarten in oude reisreclames

Kaarten in oude reisreclames

Heb jij al eens van het begrip ‘retargeting’ gehoord? Een tijdje terug ben ik het eens tegengekomen maar ik had geen idee wat er mee bedoeld werd. Vandaag kwam ik het weer tegen en omdat ik het zo’n raar woord vond ben ik de betekenis op gaan zoeken. Het blijkt dat retargeting betekent het mogelijk maken om bezoekers die bepaalde pagina’s van je website hebben bezocht, opnieuw te bereiken via beeld of tekstadvertenties op websites van derden. Precies weer zo’n hippe marketingterm waar snelle commerciële mannetjes de blits mee uithangen.

Via het Cartogrammer-blog kwam ik een serie prachtige oude reclameposters tegen uit de tijd dat er nog helemaal geen computers bestonden, laat staan Google AdWords met z’n retargeting. De posters komen uit het archief van het Boston Public Library’s Flickr foto’s en ze bevatten allemaal een kaart (dus vandaar mijn interesse). Buiten het feit dat het mooi ontworpen posters zijn is het interessant om zien hoe de kaarten vereenvoudigd zijn en daardoor meer cartogram dan kaart zijn. Klik op verder om de posters te bekijken!

Visitez Belle-Ile-en-Mer. En pleine mer en BretagneItaly. Do you know the land?Visit Java. Only 36 hours from SingaporeIndia. The land of Lord BuddhaGreat Britain. Her natural and industrial resourcesJura Suisse. Ligne lectrifie du Jura Suisse voitures directesSweden. That's the placeA beautifully engrossed map of summer play landPanama Brand: Packed by Johnston Fruit Co., Santa Barbara, California